Nakon naše objave o ukidanju međunarodne linije Zadar - Ancona, oglasili su se iz Jadrolinije čiju poslovnu politiku pratimo već godinama od kada su tu prekomorsku vezu pretvorili u sezonsku koju su suzili do toga da je više nema u redu plovidbe za 2022. godinu.

A zašto, objasnili su u nepotpisanom očitovanju iz Jadrolinije kojeg smo dobili, a da nismo ni tražili preko glasnogovorničke službe te državne brodske kompanije.

"Međunarodna linija Zadar - Ancona održava se sezonski od 2004. godine. Pojavom pandemije COVID-19 početkom 2020. godine privremeno su obustavljene sve međunarodne linije pa tako i međunarodna linija Zadar - Ancona. Temeljem Odluke Kriznog stožera početkom travnja uspostavljena je teretna trajektna linija Zadar - Ancona, radi općeg gospodarskog interesa Republike Hrvatske. Tijekom srpnja 2020. godine Jadrolinija prvi put uvodi katamaransku liniju Zadar - Ancona koja omogućava turistima iz Italije dolazak u Hrvatsku. Navedene linije su bile komercijalnog karaktera te uslijed pandemije koja je snažno pogodila emitivna tržišta gotovo je potpuno pala potražnja za ovom uslugom te je odlučeno privremeno obustaviti održavanje navedene linije.
Plan je da se ove sezone ponovno uspostavi međunarodna linija Zadar - Ancona koja bi bila komercijalno isplativa, a što ćemo svakako na vrijeme najaviti, objavili su iz Jadrolinije.

Međutim, nisu rekli što je bilo 2021. godine kada je ta linija bila u redu plovidbe, više puta odgađan početak, da bi Jadrolinija trajekt Zadar vratili na redovnu liniju za Stari Grad. To je politički izlobirano u korist hvarskog turizma dok se za interese zadarskog očito više nema tko zalagati što su pokazale sve prošle godine.