NOVO Broj ozlijeđenih u prometnoj nesreći koja se sinoć dogodila na raskrižju u Jazinama popeo se na četiri.

Srećom, svi su prošli s lakšim ozljedama. Prema rezultatima policijskog očevida, sudar je skrivio 24-godišnji vozač vozila Hitne medicinske pomoći koji je s uključenom sirenom prošao kroz crveno svjetlo na semaforu i pritom oduzeo prednost automobilu kojim je upravljala 45-godišnjakinja. Iako je u javnosti uvriježeno mišljenje kako vozila pod rotacijom to mogu učiniti, Zakon o sigurnosti prometa na cestama jasno definira da crveno svjetlo znači zabranu prolaza za sva vozila i tu nema izuzetaka. Policija je stoga protiv 24-godišnjaka podnijela optužni prijedlog zbog izazivanja prometne nesreće.

U sudaru na raskrižju Jazine ozlijeđeni su vozači, 28-godišnjakinja članica medicinskog tima, te 50-godišnji putnik iz osobnog automobila.

RANIJE Prema novim informacijama iz PU zadarske, u Opću bolnicu Zadar prevezene su dvije osobe koje su se vozile u automobilu zadarskih registracija koje se sudarilo s vozilom Hitne medicinske pomoći.

Zbog očevida za promet je privremeno do 22:10 sati bila zatvorena Ulica Marka Marulića.

RANIJE U utorak u večernjim satima na raskrižju u Jazinama dogodila se prometna nesreća u kojoj je sudjelovalo vozilo Hitne medicinske poomoći.

Prema prvim informacijama iz Policijske uprave zadarske, vozilo se sudarilo s osobnim automobilom zadarskih registracija. Na mjesto događaja ubrzo je stigao naš fotograf Saša Čuka koji je zabilježio značajnu štetu na oba vozila. Prednji dio osobnog automobila je potpuno skršen, a jednoj osobi, koja se u njemu vozila, pruža se liječnička pomoć.

S obzirom na to da je dojava stigla u 20:50 sati, zasad nije poznato više informacija o okolnostima ovog sudara koji se dogodio na raskrižju ulica Zrinsko Frankopanska, Obala kralja Tomislava i Marka Marulića koja vodi iz Jazina prema Općoj bolnici Zadar. U tijeku je policijski očevid.