Nakon dugo vremena ulica Put Dikla našla se u Programu komunalnog građenja na području Grada Zadra.

- Predviđeno je 50 tisuća za projektiranje te ulice, a cijeli projekt vrijedan je 10 milijuna kuna. Koji su konkretni planovi za tu ulicu?, pitao je na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Ante Kolega (HDZ), zanimajući se može li ta ulica postati dvosmjerna, barem u jednom dijelu.

Odgovorio mu je pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo Darko Kasap.

- Imamo u planu projektirati ne samo Put Dikla, nego i spoj od Tuđmanove preko Gundulićeve i Puta Dikla. Sa sjeverne strane van fafarikula izgradila bi se pješačka i biciklistička staza, a drvored s lijeve i desne strane bi ostao kakav je. Ulica bi u cijelosti, od Đure Sudete do Ekonomske škole, trebala ostati jednosmjerna, a od Đure Sudete se može razmišljati o dvosmjernoj ulici. Inicijalna su sredstva jer vjerujemo da ćemo za projekt dobiti sredstva Europske unije, najavio je Kasap.

Pročelnik je na prošloj sjednici najavio kako se na Putu Dikla još neće popravljati asfalt, nego će se ona kompletno urediti sa završetkom projekta Aglomeracije, koji je tek krenuo.

Kolega je pitao i postoji li mogućnost promjene regulacije na privremenom semaforu na Putu Bokanjca. "Vozači nakon 200 sekundi čekanja imaju samo 30 sekundi za prolazak, pa kada im dođe crveno i dalje nastavljaju s prolaskom i onemogućuju u prolazu vozače iz drugog smjera", upozorio je Kolega. Kasap je rekao da se o tome razgovaralo, ali da se građani još malo moraju strpiti dok ne dobiju kvalitetno riješenu prometnicu.