Nakon trosatnog proučavanja amandmana, gradonačelnik Branko Dukić prihvatio je sva četiri prijedloga Nezavisne liste Enia Meštrovića, dok je SDP-ovih 11 odbio u cijelosti.

Od 17 amandmana Akcije mladih prihvatio je njih četiri. Dok je odbijao amandmane, Dukić je u pomirljivom tonu objašnjavao kako je riječ o dupliciranju, već postojećim programima, problemima u izvorima financiranja...

Međutim, nakon što je gradonačelnik prihvatio HDZ-ov amandman sjednica je opet prekinuta na zahtjev Ante Rubeše (Akcija mladih). Amandman HDZ-a odnosio se na financiranje, koga drugog negoli Košarkaškog kluba Zadar kojem ide dodatnih 5,5 milijuna kapitalne pomoći!

- Imamo mogućnost da se na Višnjiku gradi vrtić. S obzirom na sve naše probleme u košarci i dugove Višnjiku, prebacujemo ta sredstva KK Zadar, ali oni neće ni imati te novce, već ih papirnato prebacuju SC Višnjiku da nastavi gradnju vrtića. Konačni cilj je smanjenje duga kojeg KK Zadar ima prema SC Višnjiku. Čisto tehničko, ovim je riječima gradonačelnik pravdao nove milijune za KK Zadar.