U protekla 24 sata zadarska policija zabilježila je čak tri naleta na divlje životinje diljem Zadarske županije. 

Prva nesreća s materijalnom štetom dogodila se jučer u 11:50 na Jadranskoj magistrali između Islama Latinskog i Posedarja. Vozač (58) kretao se u pravcu Posedarja kada mu je iz raslinja izletjela srna koju je udario svojim automobilom zadarskih registracijskih oznaka. Srna je ranjena, a brigu o životinji preuzeo je lovnik lovačke udruge.

Susret sa divljim svinjama imao je 33-godišnji vozač koji je svojim kombi vozilom zadarskih registracijskih oznaka upravljao u pravcu Biograda na Moru. Udario je jednog vepra koji je uginuo na mjestu događaja. Za uginulu životinju pobrinuo se predstavnik lovačke zadruge. 

Jutros u 7:05 sati u Brgudu, 27-godišnji vozač je automobilom zadarskih registracijskih oznaka naletio na srndaća koji je izletio iz raslinja. Divlja životinja uginula je na mjestu događaja, a za nju se, kao i u prethodnom slučaju, pobrinuo predstavnik lovačke zadruge.

Iza ovih nesreća ostale su srećom samo materijalne štete, a vozači ostali neozlijeđeni. Niti jedan od njih nije bio pod utjecajem alkohola.