Povodom Božića na Višnjiku se održala 19.tradicionalna atletska utrka Pero Mazija na kojoj je nastupilo dvadesetak atletičara iz Zadra, Makarske, Šibenika, Pakoštana i Splita u dužini od 5 km.

Utrka se trčala u čast jednog od najvećih zaljubljenika u zadarski sport ,legendarnog Peru Maziju koji je cijeli svoj život proveo navijajući i bodreći sve zadarske sportaše u svim sportovima uz svoju harmoniku i legendarnog stojadina s rotacijom.

Pobjednik tradicionalne trke je Marko Blaić iz atletskog kluba Alojzije Stepinac s rezultatom 18.57 drugoplasirani je Josip Jerković iz Splita s rezultatom 19.01 dok je treće mjesto osvojio Stipe Jović iz Zadra s rezultatom 20.38.

U kategoriji žena pobijedila je Vanja Petrović s rezultatom 22.12 drugoplasirana Leona Petani s rezultatom 25.11 a trećeplasirana Sandra Sturnela Malahov s rezultatom 26.21 sve tri atletičarke iz Atletskog kluba Alojzije Stepinac Zadar .
Utrka je bila ujedno i prvenstvo zadarske županije na 5 km pobjednici su Marko Blajić AK Alojzije Stepinac Zadar drugi je Željko Škugor AK Pakoštane a treći Dorijan Jurešić AK Alojzije Stepinac Zadar. Kod djevojaka poredak je bio isti kao i u utrci pobjednica Vanja Petrović drugoplasirana Leona Petani a trećeplasirana je Sandra Sturnela Malahov.

Prigodne nagrade medalje pehare dodijelio je predsjednik Atletskog kluba Alojzije Stepinac Mladen Peša pritom naglasivši atletskom utrkom Pero Mazija završili smo atletsku sezonu koja je bila posvećena gradu Zadru kao Europskom gradu sporta u 2021 . Radosni smo da smo uspjeli organizirati sva predviđena natjecanja u 2021 godini. Nastupili smo na većini državnih , regionalnih i lokalnih natjecanja postigavši zavidne rezultate u svim dobnim kategorijama.

Organizatori ove prigodne manifestacije su Atletski klub Alojzije Stepinac Zadar u suradnji sa županijskim atletskim savezom i sportskim centrom Višnjik dok su pokrovitelj utrke Grad Zadar i Zadarska županija.