U Velikoj vijećnici Doma Zadarske županije održana je svečana dodjela Welcome nagrada za najbolje iznajmljivače na području Zadarske županije u 2021. godini.
Prvu nagradu od 15 tisuća kuna i plaketu za najbolju kuću za odmor dobila je Nevena Čulina iz Murvice, vlasnika Ville Marta. Drugu nagradu i srebrnu plaketu dobio je Branimir Samirić iz Pristega a treću Josipa Đurđević iz Poličnika.

- Vjerujem da smo iz ove krize izvukli pouku da nam cilj ne može biti isključivo rast broja kreveta u privatnom smještaju, već podizanje kvalitete. Upravo je kvalitetan smještaj onaj dio mozaika ukupne kvalitete destinacije koji nam za sada još uvijek nedostaje, stoga je važno poticati razvoj novih proizvoda i inovacija., istaknuo je na dodjeli zadarski župan Božidar Longin.

Mnogi mladi ljudi ušli su u velike investicije izgradnje luksuznih kuća za odmor koje gostima pružaju mir, osamu, privatnost, sve ono što suvremenom čovjeku koji živi u užurbanim velikim sredinama za vrijeme odmora treba.

- Vi ste oni koji ste ostvarili hvalevrijedne iskorake kako u kvaliteti, tako i, što je ponekad i značajnije, originalnosti svoje ponude. Jeftinom i nekvalitetnom ponudom ne možemo privući kvalitetne goste, stoga je važno promijeniti strategiju i podići ukupnu kvalitetu naše destinacije na znatno višu razinu, rekao je župan Longin.

Oznakom „Welcome" obiteljskom smještaju u Zadarskoj županiji želi se osigurati veća vidljivost, ali i naglasiti iznimnu važnost u podizanju kvalitete i praćenju suvremenih trendova ponude i potražnje. Na Javni poziv za dodjelu Welcome nagrada za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji mogli su se prijaviti privatni iznajmljivači soba, apartmana/studio apartmana i kuća za odmor na području Zadarske županije koji su dobili oznaku.