Povodom nadolazećih blagdana, župan Božidar Longin sa suradnicima posjetio je Dom za starije i nemoćne osobe u Zadru, ustanovu koja se u dvama objektima u Zadru te u podružnicama u Preku i Salima brine za više od 400 korisnika.

Longin je pohvalio povećanje kapaciteta Doma za starije i nemoćne osobe Zadar za 51 ležaj kroz posljednje dvije godine uređenjem nekadašnjeg odjela Fizikalne terapije i preuređenjem depadanse. Podsjetio kako Zadarska županija, zbog znatno više cijene smještaja u privatnim domovima, sufinancira smještaj tamošnjih korisnika iznosom od 500 kuna mjesečno, a za što je tijekom 2021. godine u proračunu osiguran iznos od tri milijun kuna. Od iduće godine taj će iznos biti povećan na 800 kuna mjesečno po korisniku, za što je u novom proračunu predviđeno 4,2 milijuna kuna.

- „Svjesni smo velike potražnje za mjesta u domovima za starije i nemoćne, a s obzirom da su kapaciteti našeg Doma nedostatni, sufinanciramo smještaj u privatnim domovima. Tu mjeru koristi više od 400 korisnika diljem županije i iznimno je dobro prihvaćena, istaknuo je tom prigodom župan Longin najavivši da bi u idućoj godini trebali krenuti projekti izgradnje novih domova u Poličniku, Sv. Filipu i Jakovu i Preku, kao i Centra za palijativnu skrb (hospicija) u Babindubu.