Projekt proširenja Ulice Franje Tuđmana na dionici od 890 metara u kašnjenju je od dva mjeseca.

Grad Zadar kao investitor i Gin Company kao projektant i nadzor uvažili su desetak opravdanja koje su dobili od izvođača Lavčevića te su im produžili ugovor izvođenja za još dva mjeseca. Posao od 11 mjeseci Lavčević će tako, umjesto za Uskrs u travnju, završiti u lipnju. Još jedna ljetna sezona počet će na najvažnijoj gradskoj transverzali koja je od svibnja pretvorena u gradilište.

Prometna regulacija jednim smjerom na Tuđmanovoj od srpnja je proglašena na sva tri fronta. Međutim, radovi se odvijaju posve nejednakom dinamikom. Najgora situacija je od raskrižja s ulicom Put Stanova do onoga s Putom Murvice. To je i najprometniji dio ceste na kojem se već mjesecima improvizira. Ugrađuje se samo plin pa se čeka HEP i T-Com da riješe instalacije. Najmanji zastoj bio je zbog arheologije. Gotovo nikakav jer se na tom dijelu gradilišta jedva odvijaju radovi. Došlo se do izgradnje rubnjaka, priprema se posteljica za asfalt, ali sad i ta dosadna kiša...

Kad će radovi prijeći na suprotnu stranu kolnika, to samo nebo zna. Izvođači su obećali investitoru da će završiti u novom roku.