Idealno je vrijeme za planiranje poklona koje ćete za svoje najmilije uskoro staviti pod bor. Kako to nije uvijek jednostavno jer treba osmisliti pravi poklon za osobu bilo koje životne dobi, preporučujemo vam ponudu koja je sad aktualna u sklopu manifestacije Đir po gradu.

Aqua

U trgovini Aqua puno će vam toga odmah „zapeti za oko" jer je ponuda uistinu bogata, naročito predmeta od maslinovog drveta kao i maslinovog ulja raznih okusa, upakiranih u prigodnu ambalažu što takav poklon čini punim pogotkom.

Mogu se kombinirati pokloni sastavljeni od maslinovog ulja s voćnim džemovima u manjem i većem pakiranju. Preporučamo prekrasno dizajnirane keramičke boce s maslinovim uljem koje imaju i vlastitu ambalažu kao i posebne poklon-vrećice. Jedna od zanimljivih kombinacija koja se dosta kupuje je ona od džema od suhih smokva i maslinovog ulja, a mogu se upakirati po vašoj želji. Postoje i gotove kombinacije ulja u kutijama, s dvije ili pet boca, aromatiziranih tartufima, bijelim lukom, chillijem, origanom, bosiljkom i limunom.

Košare od morskih alga raznih veličina odlično podnose vlagu i mogu se koristiti i u kupaonici, a obično se kombiniraju s nekim od ostalih proizvoda pa to bude pravi poklon iznenađenja.

Ženama i djevojkama zasigurno bi se svidjelo da pod borom nađu poklon od mirisnih svijeća i štapića. Netko praktičan, može za poklon odabrati i komplet ručnika, a zanimljiv je i izbor boca za vodu i termoboca. Za one nešto mlađe tu su kompletići s bilježnicama, olovkama, gumicama i ostalim potrepštinama takvog tipa, uz dodatak vrlo popularnih narukvica sa sidrom.

Soho

Ukoliko ste bezidejni, dolaskom u trgovinu Soho to će se vrlo brzo promijeniti jer kod njih možete pronaći puno interesantnih i neuobičajenih poklona za sve generacije. 

Trgovina je specifična jer nudi nešto što drugdje nema, poput krasnih šalica s otkačenim natpisima, torbi, ruksaka, boca, termo čaša za vaše tople napitke, božićnih ukrasa, ali nešto i za one koji dosta vremena provode pred računalom. Tako možete za poklon nekom takvom u Sohou kupiti „jastuk za laptop", ukoliko ga osoba često koristi „u hodu". Ništa manje oduševljeni neće biti ni mini usisavačem za tipkovnicu ili mini fenom za slučaj ako se tipkovnica zalije nekom tekućinom, ali i podlošcima za grijanje šalica s toplim napitkom.

Poslovnjacima pak za „pod bor" možete kupiti rokovnike koji dizajnom odskaču od standardnih. Nema brige niti oko poklona za djecu jer Soho nudi i velik izbor igračaka, ali čak i stvari za bebe. Uz zanimljive i nestandardne potrepštine za kuću, tu je i fino i kvalitetno posuđe, a odličan poklon ispod bora je i kalendar.

I muški dio populacije ima svoju ponudu tako da ćete tu pronaći nešto i za njih, poput radija koje izgleda kao mali retro televizor ili radio, čak i čekić, ali ne onaj klasični.

Calle Carriera

Božićni vijenci aktualna su ponuda poklona u Suvenir shopu Calle Carrierra, uz bogatu ponudu vina za prigodni blagdanski ručak, ali i Maraskinih likera, malih i velikih, zatim meda, običnog i s voćem. Oni se odlično mogu kompletirati s nekim od likera za vrlo lijepi poklon ispod bora. Postoje već i složeni prigodni poklon paketi, s manje ili više ukomponiranim proizvodima.

Bogata je i ponuda ručno rađenog nakita, cvjetnih vodica s mirisima lavande, smilja i ruža u kombinaciji s prirodnim sapunom, kao i staklene ručno rađene figurice koje će razveseliti sve ljubitelje predmeta od stakla.