Mještani Velog Iža jutros su bili zatečeni prizorom koji ih je dočekao nakon noćne akcije demoliranja samostojećeg bankomata u središtu mjesta.

Nije bilo eksplozije već je bankomat obijen. Prema informacijama iz Velog Iža, odakle smo dobili i fotografije, lopovi su ostali bez plijena. U bankomatu nije bilo novaca ili nisu mogli provaliti u metalno skladište. To je pitanje na koje će odgovor dati očevid krim - policije i tehničara.

Oni su po dojavi jutros brzim brodom otputovali u Veli Iž. Po završetku očevida iz PU zadarske proslijedit će službenu informaciju o provali, kako se za sada tretira taj događaj. Mještane Iža više zanima tko ga je počinio s obzirom na to da je otok, osobito zimi sveden na malobrojno stanovništvo koje se međusobno poznaje.

- U utorak nešto iza ponoći u mjestu Veli Iž, nepoznati počinitelj je podesnim alatom provalio u bankomat. Na konstrukciji bankomata su nastala oštećenja, dok iz unutrašnjosti nije ništa otuđeno. Materijalna šteta biti će utvrđena naknadno, a protiv nepoznatog počinitelja je podnijeta kaznena prijava zbog teške krađe, informacija je iz zadarske policije.

Provaljeni bankomat postavljen je prvenstveno radi turističke sezone i servisiranje novcem stranih gostiju.