Državljaninu BiH s prebivalištem u Biogradu izdan je kazneni nalog kojim je osuđen na uvjetnu kaznu zatvora od šest mjeseci zbog prijetnje koju je uputio drugom muškarcu.

47-godišnjak je prijetnju uputio nakon što je oštećenik rekao da mu neće isplatiti dogovoreni iznos od 3.500 kuna za izvedene građevinske radove jer nije zadovoljan njihovom kvalitetom. U cilju zastrašivanja i prinudne naplate sa svog mobitela poslao mu je poruku: "Gospodine, sutra do 10,00 sati ne budu li na računu novci na firmi koja vam je izdala račun dobit ćete ovakve slike ili slične kako taj hotel gori, pa vi kažite kako vi mene ne poznajete. Imat ćete dokaz da sami pođete u policiju i prijavite".

Vlasnik hotela poslušao je njegov savjet i prijavio ga policiji, ali mu je prethodno zbog straha da će mu nauditi isplatio 2.000 kuna. Građevinaru je temeljem dokaza i saslušanja obojice sudionika svađe izdan kazneni nalog kojim ga se osuđuje na uvjetnu kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci zatvora te obveza povrata isplaćenih 2.000 kuna. Ne suglasi li se s njime, pokrenut će se sudski postupak.