Dok traju radovi na izgradnji Centra za gospodarenje otpadom Biljane Donje, tvrtka Eko kao nositelj tog kapitalnog projekta provodi edukaciju za direktore komunalnih poduzeća.

- Početkom rada CGO-a Biljane Donje zatvaraju se sva odlagališta otpada na području Zadarske županije i južnog dijela Ličko-senjske županije. Stoga smo odlučili održati Program edukacije za komunalne tvrtke na području obuhvata CGO Biljane Donje. Edukacija će se održati u tri pojedinačna termina i to 23., 24. i 25. studenog, priopćili su iz tvrtke Eko.

Planirani rok izgradnje Centra je prosinac 2022. godine, a kako bi se uvjerila da radovi teku po planu, u obilasku gradilišta proteklog je vikenda bila i Adela Frank, gradska vijećnica iz redova Nezavisne liste Enija Meštrovića.

- Rad na terenu za mene, kao gradsku vijećnicu i osobno, jedan je od neophodnih načina upoznavanja različitih tema i problematika koje često brinu građane, a ujedno terenski rad donosi potrebne informacije sa svih gledišta i stajališta oko pojedine teme. Upravo iz tog razloga sam se rado odazvala pozivu direktora tvrtke Eko, Dina Perovića i obišla cijeli CGO - Biljane Donje. Radovi su u punom jeku, realizacija ovog mega projekta se konačno nazire i planirano je otvaranje do 90 novih radnih mjesta za lokalno stanovništvo. Sve koje zanima ekologija, stručno zbrinjavanje otpada i benefiti koje donosi ovaj projekt, ali i sve skeptike, mogu samo uputiti da se povedu mojim primjerom i odu na gradilište u Biljane Donje, objavila je Frank uz fotografije s terena.