Sveučilište u Zadru raspisalo je natječaj za studente iz kategorije siromašnih, invalidnih te aktivnih sportaša.

Stipendije se dodjeljuju iz Fonda Sveučilišta i novca iz Državnog proračuna. 

Uvjet za dobivanje 12 stipendija u iznosu od 800 kuna jeste da ista osoba ne prima drugu stipendiju. Ona se za osobe iz siromašnih obitelji dodjeljuje preko Grada Zadar iz fonda OTP banke. Lani je dodijeljeno 14 stipendija koje za studente koji studiraju u mjestu prebivališta iznose 600 kuna, a za studente koji studiraju izvan mjesta prebivališta 800 kuna mjesečno.

Posljednjih nekoliko godina nije veliki odaziv za tu stipendiju, što ne znači da nema studenata koji su iz obitelji slabijeg imovinskog stanja.

Sveučilište dodjeljuje i tri stipendije studentima koji imaju invalidni status, također u iznosu od 800 kuna. Natječaj je raspisan i za pet stipendija studentima koji su aktivni sportaši kojima stipendija iznosi 900 kuna. Lani je stipendiju za siromašne ostvarilo 10, bilo je dvoje s invalidnosti a sportsku stipendiju dobivalo je troje studenta. Najviše interesa bilo je za 60 stipendija koje se po iznosu od 900 kuna mjesečno dodjeljuje izvrsnim studentima. Sveučilište je za te stipendije za prošlu akademsku godinu osiguralo 846 tisuća kuna.