U tijeku je velika akcija USKOK-a i zadarske policije u sklopu koje je jutros u Zadru uhićeno deset osoba!

- Policijski službenici Policijske uprave zadarske u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta provode kriminalističko istraživanje kojim je obuhvaćeno više osoba zbog sumnje u počinjenje koruptivnih kaznenih djela. Tijekom jutra na području Zadra započela je realizacija kriminalističkog istraživanja kojim je obuhvaćeno više osoba te se nad njima provodi kriminalističko istraživanje. Također, u tijeku je provođenje dokaznih radnji. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija će osumnjičene predati pritvorskom nadzorniku, navodi se u izvanrednom priopćenju iz PU zadarske.

Ubrzo se oglasio i USKOK:

- Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PU zadarskom i financijskih izvida koje je proveo Samostalni sektor za financijske istrage Porezne uprave. Navedene radnje koje se provode u Zadru odnose se na više osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile koruptivna kaznena djela. USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost.

Kako neslužbeno doznajemo, među uhićenima su porezni inspektori za koje se vjeruje da su primali mito od poznatih zadarskih poduzetnika iz više djelatnosti - od ugostiteljske do taksi prijevoza.