U raspravi o prvom polugodištu rada gradonačelnika Branka Dukića vijećnik Akcije mladih Marko Pupić Bakrač okrenuo se prema Diklu i na kraju zaradio opomenu od vijećnika iz Dikla, Bruna Milina (HDZ) koji je predsjedavao tom točkom dnevnog reda.

- Kad je došlo do krize, sve su oči bile uprte u Turističku zajednicu grada Zadra, gledajući što će napraviti i koje će mjere pomoći donijeti. No mi imamo nesposobnu osobu koja se pravi mrtva kad je najpotrebniji. Mislio sam da je nestao, rekao je Pupić Bakrač.

- Enormni rezultati u turizmu zasluga su direktora TZ, a vi govorite da je mrtav čovjek, u obranu je stao, a tko drugi nego Duško Vuković (SU).

- Nisam rekao da je mrtav čovjek nego da se pravi mrtav, a njemu prepisivati zasluge za turističke rezultate je smiješno. Bilo bi isto i da tamo magarac sjedi, replicirao je Pupić Bakrač.

- Govoriti za predsjednika TZ-a da je magarac, to nije u redu, objasnio je Milin razloge za izricanje opomene, ali je u toj igri riječi promašio osobu. Predsjednik TZ-a je gradonačelnik Branko Dukić, a Paleka je direktor.

Uz Paleku najspominjaniji je bio predsjednik Hrvatskog nogometnog kluba Damir Knežević koji, prema informacijama koje je iznio Pupić Bakrač, ima plaću od gotovo 9 tisuća kuna.

- Klubu smo dali 2.5 milijuna kuna, a oni su treća HNL Jug. Teško im je, nisu se posložili. Gube od Sloge iz Mravinaca, koji se skupe u gostioni pa polupijani dođu na utakmicu i dobiju je. To je sramota. U taj klub, kojim daješ novce, lopte i dresove, ne može ući legenda hrvatskog nogometa Subašić. Mene zovu prijatelji i kažu mi da mu Knežević ne da da uđe u klub, rekao je Pupić Bakrač.

Gradonačelnik Branko Dukić je tu informaciju nazvao notornom laži.

- Ako hoćeš, odmah ću ga nazvati, rekao je Dukić.

On je branio i direktora tvrtke Eko Dina Perovića, kojeg je Pupić Bakrač nazvao "simpatičnim prevarantom".

Za SDP-ovog Daniela Radetu najsporniji je trio kojeg uz Paleku i Kneževića čini direktor Tržnice Zadar Tomislav Letinić.

- Objasnite mi po kojoj rodbinskoj-bračnoj liniji oni i dalje imaju vaše povjerenje. Prvi jedva organizira smjenu, a kamoli koncert, drugi gubi na gostovanju u Mravincima, a onaj treći se ionako samo bavi spletkarenjem i namještanjem natječaja za javne površine na Tržnici. Zbog čega im tolerirate nesposobnost?, pitao je Radeta.

Dukić mu je odgovorio kako tu nema nikakvih rodbinskih veza, ali je pitanje shvatio osobno.

- Kad bih ja tako krenuo, mogao bi Vas pitati da mi objasnite kako ste došli do imovine, štandova... Predstavljaš se kao predsjednik nepostojeće udruge, koja ima 2-3 člana. Ja sebi ne bih dopustio lažno predstavljanje. To je jedan vid odgoja. Ako netko krene na osobnu razinu, onda će svi na tu razinu ići, rekao je Dukić kojem Radeta nije imao priliku replicirati.