SDP-ova županijska vijećnica Vedrana Mišković otvorila je na posljednjoj sjednici pitanje održavanja rezultata EU projekata s fokusom na projekt "Una-Spring of Life" u sklopu kojeg je 2012. godine uređena staza koja vodi do vrela Une. Danas je ona zapuštena i opasna.

- Pretpostavljam da nije svrha EU projekta da stvori 2-3 sinekurice, intermedij za neko još bolje radno mjesto, održi predstavljanje projekta i završnu konferenciju, svi se lijepo poslikaju, a onda s horizonta nestane sve u vezi s projektom. Bilo da se radi o projektima poput B-hive, koji je stvorio fantomski Savez organizacija civilnog društva Zadarske županije koji je odmah nakon kraja projekta nestao iz javnog i virtualnog prostora, ili projektima poput ovog na vrelu Une koji su stvorili vrijedne materijalne resurse, a nakon završne konferencije potpuno su zaboravljene i prepuštene propadanju, istaknula je Mišković.

Župan Božidar Longin odgovorio joj je kako imaju 105 aktivnih EU projekata.

- Neki su uspješniji, neki malo manje. Vodimo brigu o svemu pa ćemo obratiti pažnju i na ovaj projekt, istaknuo je Longin bez konkretne najave o saniranju te staze.