Mladi zadarski ulični umjetnik Jure Lisak u procesu je izrade novog murala Miroslava Krleže u istoimenoj ulici u Zadru.

Riječ je o inicijativi stanara koji nisu bili zadovoljni pročeljem svoje zgrade, pa su zatražili Juru da neugledne grafite zamijeni s likom jednog od najvećih hrvatskih pisaca i intelektualaca 20. stoljeća. 

Upravo je Krležinim zalaganjem Zadar dobio svjetski glasovit postav Stalne izložbe crkvene umjetnosti pod nazivom Zlato i srebro Zadra. Zahvaljujući njegovoj, Zadar je godine 1956. dobio i Filozofski fakultet, a tri godine prije otvaranja fakulteta utemeljen Institut za povijesne znanosti (današnji HAZU). Ustrajno se zalagao za obnovu zadarske kulture nakon Drugog svjetskog rata.

- Motiv Krleže i njegovog citata koji ćemo izvesti predložio je sam predstavnik stanara i to mi se činilo kao odlična ideja. Nakon pregovora o konačnom rješenju dogovorena je kompozicija koja se nazire već danas. Radi se o Krležinom liku kao glavnom elementu rada. Iza desnog ramena mu se nalazi silueta ruševina poslijeratnog zadra na koji se emotivno osvrnuo Krleža i kasnije zalagao za njegovu obnovu. Preko lijevog ramena, tj. s desne strane zida nalaze se ponosna prepoznatljiva zdanja današnjeg Zadra. Povrh svega nalaziti će se jedan Krležin citat koji zaokružuje cijelu priču. Posebno mi je drago susresti slogu stanara koji su se zajednički odlučili za ovakav potez, rekao je Jure.

Jure Lisak može se pohvaliti sa više radova u Zadru; njegov potpis nosi mural Krešimira Ćosića u ulici Frane Alfirevića na zadarskoj Cerariji, zatim mural na Ekonomskoj školi koji prikazuje karikiranu vedutu Poluotoka sa puntamiške strane, mural u Velebitskoj ulici, mural u uvali Jazine na Odvodnjinom objektu... Tu su i nešto stariji kao što je "Melada" u ulici Benka Benkovića, „Grad u moru, grad u kamenu" na Voštarnici i Belafuža na Petrićima.