Jučer je građanin policijskim službenicima predao četiri puške (tri poluautomatske, jednu s glatkim cijevima) kao i 195 komada raznog puščanog streljiva, dok je drugi građanin predao jednu ručnu bombu.

U utorak je građanin policiji predao 400 komada raznog streljiva, pet bengalki i šest signalnih raketa, dok je drugi predao jedan revolver.

Nadalje, proteklih dana policijskim službenicima je građanin predao pušku, ručnu bombu i 120 komada raznog streljiva.

Isto tako, tijekom proteklog vikenda savjesni građani su policiji dojavili o pronalasku sumnjivih predmeta - minsko eksplozivnih sredstava na području Benkovca i Gračaca, nakon čega su policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu izuzeli tri ručna bacača - zolje, četiri tromblonske mine i tri ručne bombe.

U navedenim slučajevima dragovoljne predaje eksplozivnih sredstava, oružja i streljiva, građani su svojim odgovornim ponašanjem učinili naše okruženje sigurnijim, stoga i dalje pozivamo sve građane koji u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva, da pozivom na broj 192 ,učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez kazne u okviru kampanje „ Manje oružja - manje tragedija".

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, nego prijavite na broj 192 ili u najbližu policijsku postaju, nakon čega će stručno osposobljeni policijski službenici na siguran način preuzeti oružje, kao što su učinili kod navedenih predaja ili pronalazaka oružja i minsko-eksplozivnih sredstava.

- Ističemo kako su građani predajom oružja policiji svojim odgovornim ponašanjem napravili korak ka sigurnijoj budućnosti jer manje oružja zaista znači i manje tragedija, poručili su iz PU zadarske.