U petak, 1. listopada s početkom u 12 sati na cestama Zadarske županije vozit će se četvrta etapa međunarodne cestovne biciklističke utrke pod nazivom CRO Race na kojoj će, kroz etapu Zadra prema Karlobagu, sudjelovati oko 150 biciklista te prateće službe i osiguranje.

- Za vrijeme održavanja biciklističke utrke zatvarat će se dionice državnih cesta, županijskih i lokalnih cesta i gradskih prometnica na području Grada Zadra, mjesta Murvica, Murvica Gornja, Poličnik, Posedarje, Maslenica, Rovanjska, Seline, Starigrad-Paklenica do mjesta Sv. Marija Magdalena, granice s Ličko - senjskom županijom, obavijestili su iz zadarske policije.

Navedena biciklistička utrka održat će se u uvjetima posebno organiziranog odvijanja cestovnog prometa (preusmjeravanjem cestovnog prometa uz povremeno zatvaranje), odnosno isključivanje svih motornih i drugih vozila kao i svih drugih sudionika u prometu na trasi odvijanja biciklističke utrke uz pojačani angažman policijskih službenika Policijske uprave zadarske. Tijekom planiranih vremena zatvaranja dionice cesta promet će biti obustavljen, a puštanje u promet će se provoditi nakon prolaska sudionika utrke.

- Savjetujemo da se u navedena vremena izbjegavaju navedeni i koriste alternativni pravci. Zbog održavanja utrke očekuju se pojačane gužve i povećani zastoji prometa, stoga molimo sve sudionike u prometu za strpljenje i da poštuju zapovjedi, upute i smjernice policijskih službenika na terenu, te upute redarske službe organizatora utrke, kako svojim ponašanjem ne bi ugrozili vlastitu, ali i sigurnost ostalih sudionika u prometu, poručuju iz PU zadarske.