Nakon što je izabran novi sastav Nadzornog odbora Košarkaškog kluba Zadar, SDP-ov gradski vijećnik Nino Mrčela upozorio je kako u njemu nema predstavnika Grada Zadra.

- Dogodio se povijesni presedan. Imenovan je NO bez predstavnika Grada, već samo s predstavnicima sponzora. Oni bi trebali kontrolirati klub, a Grad da ga u isto vrijeme finacira?! Što se krije iza ovoga? Diže li Grad ruke od kluba ili se pokušava dobiti na vremenu da se omekšaju stavovi?, rekao je Mrčela na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća dodajući kako "klub kupuje igrače kao da će dobiti novce od Grada", a vijećnici do danas na uvid nisu dobili ugovore na kojima inzistiraju prije nego što glasaju za daljnje financiranje kluba iz gradske blagajne.

- Rekli smo svi kako sport polako treba odmaknuti od politike i stvarati uvjete da to netko preuzme. Dapače, Grad će imati predstavnika, kao što Vi kažete, imat ćemo suradnika kojeg će odabrati Upravno vijeće, rekao je Dukić.

Gradonačelnik je za govornicom koristio izraz Upravno vijeće umjesto Nadzornog odbora, a za novi saziv, koliko se moglo čuti, rekao je da su to sve građani grada Zadra.

Mrčela mu je replicirao jednostavnom računicom.

- To je jedan put, ali ne sada dok je Grad isključivi financijer! Izabrano je 7 članova i ostala su samo još 2 mjesta za predstavnike Tornada. Tako da ne vidim kako će predstavnik Grada biti u NO-u, pitao je Mrčela no Dukić nije pojasnio na koji način planira uvesti "suradnika", ali to može asocirati na model vanjskog suradnika kakav je godinama bio u Nogometnom klubu Zadar.