Osma međunarodna konferencija o znanstvenoj komunikaciji u kontekstu otvorene znanosti PUBMET2021 koju organizira Sveučilište u Zadru, Hrvatska udruga za znanstvenu komunikaciju - ZNAK, Sveučilište u Zagrebu i Institut Ruđer Bošković održava se online od 15. do 17. rujna 2021. godine. 

Konferencija je pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, OpenAIRE, European Association of Science Editors (EASE) i SPARC Europe, a prijavljeno je preko 600 sudionika iz 54 zemlje.

Ovogodišnja PUBMET2021 konferencija donosi niz pozvanih predavanja, okruglih stolova i radionica namijenjenih znanstvenicima, urednicima i izdavačima znanstvenih časopisa, stručnjacima iz područja informacijskih i komunikacijskih znanosti, znanstvenim novinarima, kreatorima znanstvenih politika i svima zainteresiranim za napredak slobodne, otvoreno dostupne znanosti te transparentnog i informiranog izvještavanja o rezultatima znanstvenih istraživanja.

Nakon izlaganja svih sudionika, konferenciju će zaključiti vrlo aktualna panel rasprava o znanstvenoj i medijskoj komunikaciji u doba Covid-19 pandemije, u kojoj će sudjelovati Saša Ceci (Institut Ruđer Bošković), Kristina Feldvari (Sveučilište u Osijeku), Tea Vukušić Rukavina (Sveučilište u Zagrebu), Ana Dasović (24 sata) i Vladimira Šimić (Cyrano).