Prijedlog smjene članova Upravnog vijeća Znanstvene knjižnice zbog imenovanja v.d. ravnateljice Marijane Senkić Klapan izazvao je raskol između dugogodišnjih prijatelja, gradskih vijećnika Damira Burčula (HDZ) i Enija Meštrovića (nezavisni), javnosti poznatijeg kao Ričarda čiji su glasovi odlučujući u Gradskom vijeću.

- Enio, ti nisi nikakav korektor, ti si se jednostavno priklonio SDP-u i Akciji mladih. Mislim da si shvatio što ti zamjeram. Ti si trebao napraviti korekciju ovog, barem si se mogao mene sjetiti i obavijestiti me o tome. Ja stvarno ništa o tome ne znam, ali podržavam demokratsku proceduru. Vi radite skupa, vi ćete to izglasati, to je tako. Ako ćeš biti korektor, onda budi i shvati jednu stvar da je gradonačelnik Branko Dukić dobio 2-3 tisuće glasova više od predsjednika Gradskog vijeća Marka Vučetića kojeg si ti tu postavio. Ja to poštujem, ali nemojmo se varati i igrati „nisam s ovima". Brate, lipo izađi i reci: "To je tako!", rekao je Burčul koji smjenu Upravnog vijeća vidi kao političku čistku uvrštenu na dnevni red u zadnji tren.

Meštrović ga je zamolio da - umukne.

- Molim te, da ti ne rečem na lošiji način. Dado, znamo se cijeli život, mučao sam dok si govorio, molim te muči. Ti ćeš me istog trena staviti s SDP-om, a oni da sam HDZ, čim se nekome ne sviđa kako mi glasamo. Ljudi su nas tražili da podržimo njihov prijedlog. Apsolutno, bio sam prvi za to jer je Upravno vijeće Znanstvene knjižnice poništilo nas kao Gradsko vijeće. To je za sramotu. Nisu uopće transparentno, nego su po svome izabrali Klapan. Druga kandidatkinja uopće nije imala šansa. Od prvog trenutka dao sam vam do znanja zašto smo se kandidirali na izborima - da otvorimo vrata ovog grada svim građanima i da im se nakon 30 godina namještenih natječaja, podobnosti i nepotizma da nada da se mogu prijaviti na svaki natječaj. Dragi ljudi, prijavite se na natječaj, mi ćemo uvijek glasati za one koji su kompetetniji i stručniji. Nije me briga jesu li iz HDZ-a ili SDP-a. Jel vi vidite dokle su se popele bolesne ideologije? Jel vi razumijete di vi vučete ovu mladost i da je politika glavna tema u ovom gradu i državi?! To je bolesna država i bolestan grad. Ona minuta šutnja što je bila za branitelje... Branitelji, među kojima su i moja dva poginula kuma, ne mogu se u miru uspokojiti kad vi radite na ovakav način. Sigurno se nisu borili da ovo bude država i grad od neke stranke ili podobnih, već od svih nas!, snažna je poruka Meštrovića.

Burčul mu je odgovorio kako je to sve slovo na papiru.

- Što se tiče branitelja, ja tebe nikad nisam vidio kad se iskazivala čast na groblju, odgovorio mu je Burčul iako je Meštrović nedavno za Dan zahvalnosti u svojstvu potpredsjednika Gradskog vijeća bio na polaganju vijenaca. 

Kad je Burčul pokrenuo tu temu, Meštrović mu je prišao za govornicom, no detalji svađe koja je nastala nisu se mogli jasno čuti preko live streama.

- Samo pazi da te srčani ne strefi, dobacio je fizioterapeut Burčul bivšem košarkašu (i prijatelju?) Meštroviću.