Novi centar studentskog standarda Sveučilišta u Zadru neće biti useljen početkom ove akademske godine jer će u listopadu tek početi opremanje studentskog doma.

- Izgradnja studentskog doma i menze je završena, a u tijeku je uređenje okoliša i opremanje. Grubi radovi uređenja okoliša su završeni te se u drugoj polovini listopada planira hortikulturno uređenje, informacija je o stanju građevine uz Put Stanova koju smo tražili od sveučilišne uprave.

Tome treba dodati ugovor o opremanju doma koji je sklopljen s Ancona grupom za namještaj koji je u proizvodnji. Sve se odvija predviđenom i realnom dinamikom. Početak montaže namještaja očekuje se u listopadu, navode sa Sveučilišta.

- Profesionalna kuhinja u menzi već je isporučena, montirana te je u tijeku testiranje, dodaje se u informaciji o opremanju objekta koji je završen i ima uporabnu dozvolu. Nakon tehničkog pregleda zgrade i kolnog prilaza obavljenog 19. srpnja 2021., mjesec dana poslije Odjel za graditeljstvo Grada Zadra izdao je Uporabnu dozvolu, a time je izvođač radova izvršio primopredaju zgrade Sveučilištu u Zadru.

Iako objekt ima uporabnu dozvolu, mogućnost useljenja ovisi o dinamici opremanja tj. izvršenju ugovora o opremanju, ističu sa Sveučilište u Zadru koje za svoje studente, želi i mora osigurati potpunu opremljenost i punu funkcionalnost svih sadržaja unutar novog doma. A to iziskuje optimalno vrijeme, dodaje se u opravdanje kašnjenja.

I nema sumnje da će biti vrijedno čekanja s obzirom na to da će dio zadarskih studenata dobiti kvalitetan smještaj i visoki standard te neće ovisiti o čudljivim iznajmljivačima soba i stanova  u Zadru.

Pitali smo stoga je li taj najveći kapitalni projekt prekoračio ugovor o financiranju s nekim dodatnim radovima.

- Eventualno financiranje dodatnih radova bit će poznato po odobrenju okončane situacije u skladu s ugovorom, navodi se u odgovoru. Sa Sveučilišta su informirali i kako je plinski priključak predviđen u projektno-tehničkoj dokumentaciji zbog profesionalne kuhinje u studentskoj menzi.