NOVO Završen je očevid tragične prometne nesreće koja se jučer oko 15.05 sati dogodila na cesti D1, kod Bruvna.

Prema sadašnjim saznanjima, sumnja se da je do prometne nesreće došlo dok je 57-godišnji hrvatski državljanin upravljao osobnim automobilom Audi zagrebačkih registarskih oznaka, iz smjera Udbine u smjeru Gračaca i uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila izgubio nadzor nad vozilom, prešao preko suprotnog kolničkog traka te prednjim dijelom vozila udario u kameni usjek. Tom prilikom dolazi do rotiranja vozila i udara zadnjeg dijela vozila u kamenu usjek, a potom i do prevrtanja vozila u zraku nakon čega je vozilo krovnim dijelom palo na prednji desni dio osobnog automobila Volkswagen njemačkih registarskih oznaka koje se kretalo iz suprotnog smjera i s kojim je upravljao 51-godišnji hrvatski državljanin.

U prometnoj nesreći smrtno je stradao 57-godišnji hrvatski državljanin, vozač osobnog vozila Audi. Dvije putnice iz osobnog vozila Volkswagen, 46-godišnjakinja i maloljetnica, vozilima Hitne medicinske pomoći su prevezene u Opću bolnicu Gospić radi pružanja liječničke pomoći, gdje je utvrđeno da su zadobile lakše tjelesne ozljede, priopćili su iz PU zadarske.

Radi obavljanja očevida na mjestu događaja, u vremenu od 15.05 do 18.55 sati, promet tim dijelom ceste privremeno je bio zatvoren te se odvijao obilaznim pravcima.

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu naložilo je provođenje obdukcije, a policijski službenici provode daljnje izvide u cilju utvrđivanja svih okolnosti nastanka prometne nesreće. 

RANIJE Danas u 15.05 sati zaprimljena je dojava da je na cesti D1, kod Bruvna došlo do prometne nesreće u kojoj su prema prvim saznanjima sudjelovala dva vozila.

U nesreći je na mjestu događaja smrtno stradao muškarac, dok su dvije osobe vozilima Hitne medicinske pomoći prevezene u Opću bolnicu Gospić radi pružana daljnje liječničke pomoći, priopćili su iz PU zadarske.

Na teren su odmah po dojavi upućene sve žurne službe.

Zbog osiguranja mjesta događaja i provođenja očevida, na navedenoj dionici ceste D1, od 15.05 sati promet je u obustavljen te se odvija alternativnim pravcima.