"Pa mene je sram koliko nemam, a ne imam! Pa što će premijer misliti o meni!", izjavio je lani Krešimir Žunić, tadašnji v.d. direktora Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) nakon što ga je novinarka RTL-ove Potrage suočila s činjenicom da je godinu prije, dok je bio zamjenik direktora, sa sinom kupio stan iz programa poticajne stanogradnje u Zadru po povlaštenoj cijeni od 975 eura po metru kvadratnom. Žunići su tako stan od 53 metra kvadratna platili svega 52 tisuće eura.

Stan na adresi Ive Mašine 3b, nakon javnog natječaja koji je APN raspisao 3. prosinca 2018., prvo je dan u najam Žunićevu sinu iz prvog braka, Marku Žuniću. On je, navodno, prvi predao potpuni zahtjev, ali rezultati tog natječaja nikad nisu javno objavljeni. U tom trenutku Krešimir Žunić bio je zamjenik direktora APN-a Slavka Čukelja. Čukelj je kasnije, 14. svibnja 2019., potpisao i prodaju stana Žunićima. 

Iako je u trenutku kupovine stana za socijalno ugrožene imao plaću od 11 tisuća kuna te stan u Zagrebu, Žunić u svemu nije vidio problem tvrdeći kako nikako nije mogao utjecati na Povjerenstvo te je čak izjavio kako "njemu treba pomoći". U cijeloj toj priči izigran je naš radijski voditelj Šime Brkljača sa suprugom i kćeri, koji je u tom trenutku bio prvi na listi čekanja za najam, no na APN-ovoj stranici nikad nije bio objavljen rezultat natječaja kao za ostale.

Telegram sada doznaje kako su Žunići, nakon nešto više od dvije godine, točnije 16. lipnja, prodali stan Marinku Didoviću iz Siska za 55 tisuća eura. Dakle, na razlici od kupnje i prodaje zaradili su oko 27 tisuća kuna. Prema kupoprodajnom ugovoru zemljišnoknjižnom odjelu Općinskog suda u Zadru, uplata je išla na račun Krešimira Žunića. 

Iz APN-a tvrde kako je Žunić stan kupio po tržišnoj cijeni prema odredbama članaka 24. i 28. Zakona o društveno poticanoj stanogradnji, što znači da je stanom mogao slobodno raspolagati odnosno prodati ga ili dati u najam bez da je morao čekati 10 godina. Žunić niti Didović nisu odgovorili kako je došlo do kupoprodaje.

Žunić tako nije otkrio i zašto su on i njegov sin prodali stan koji im je prije dvije godine bio prijeko potreban te kako je točno otplatio nemali kredit od 51.600 eura, a koji je podignuo za kupovinu te nekretnine. U ugovoru stoji kako je taj kredit, a za koji je taj stan i založen, prije prodaje u potpunosti isplaćen, a banka je brisovno očitovanje dala početkom lipnja, prije prodaje.

Samostalna služba za unutarnju reviziju Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja, koja je ispitivala cijeli taj proces na zahtjev ministra Štromara, u njemu nije pronašla protupravnosti niti nezakonitosti, a državno odvjetništvo temeljem izvida niti nakon godinu i pol dana nije našlo obilježja kaznenog djela. Žunić je pak u međuvremenu prebačen u APN-ov Odjel za financije i računovodstvo, na mjesto rukovoditelja odsjeka, gdje i dalje radi.