Na području Općine Starigrad ovih dana boravi veliki broj turista. a pored sunca i mora na raspolaganju im je raznoliki izbor aktivnosti. Najveća atrakcija je zasigurno Nacionalni park Paklenica koji također bilježi dobru posjećenost unatoč visokim temperaturama koje otežavaju boravak u planini. Tu su još špilje, kajak ture, foto safari, vožnje brodom do rijeke Zrmanje, veslanje na dasci, vodeni parkovi i brojni drugi sadržaji. Gosti se rado upućuju i u obilazak okolice, obližnjih gradova i nacionalnih parkova.

Program događanja je prilagođen epidemiološkim mjerama. Iako zbog toga nema glazbenih i gastro događanja na rivama i trgovima, posjetiteljima se nude drugi sadržaji. Tako je pokrenut program Sport & Fun na novouređenoj plaži Jaz koji za sada obuhvaća dnevne rekreativne aktivnosti tijekom tjedna te kino projekcije na otvorenom nedjeljom navečer.

Uz to, gostima je na raspolaganju program Istražujte s nama, u sklopu kojega se nude tematske ture sa vodičem - pješačka tura U potrazi za životom kakav je nekad bio - Mirila, zatim Paklenica Winnetou Tour - šetnja filmskim lokacijama u NP-u Paklenica te Riviera Paklenica Bike Tour u sklopu koje sudionici obilaze destinaciju na biciklu uz posjet najzanimljivijim prirodnim i kulturnim lokalitetima. Na taj način gosti imaju priliku bolje upoznati destinaciju, rekreirati se i zabaviti uz zanimljive priče koje će čuti od vodiča. Ture se održavaju svaki tjedan sve do druge polovice rujna.

Moguće je posjetiti i već poznate izložbene postave, poput izložbe fotografija „Još jedan korak" u Podzemnom gradu Paklenice, „Mirila - počivala duša" u Etnokući Marasović te „Karl May i Winnetou" u istoimenom spomen prostoru.

Na dan blagdana Velike Gospe, 15. kolovoza održat će se tradicionalno hodočašće na Veliko Rujno, najveću velebitsku visoravan smještenu na 900m nadmorske visine. Sveta misa u crkvici Majke Božje počinje u 11 sati. U večernjim satima će se na starigradskoj rivi Bikarija moći razgledati izložba fotografija „Tri mora kroz objektiv" u organizaciji Društva istraživača mora 20.000 milja te uživati u tradicionalnom vatrometu.

Uoči blagdana Velike Gospe, 14. kolovoza, održat će se 20.izdanje Međunarodne planinske utrke Starigrad-Veliko Rujno u organizaciji HAK-a Sv. Ante i ASZŽ. Start utrke je u 8:30 sati sa Trga Stjepana Radića u Starigradu. Utrka se boduje za Hrvatski planinski kup 2021.g.

Od 18. do 22.kolovoza planira se održati Ljetni Winnetou Fest, uz prilagođeni program koji će obuhvatiti posjete mjestima snimanja u NP-u Paklenica, na rijeci Zrmanji i na Velebitu te filmske projekcije.