Direktor KK Zadar Željko Žilavec potvrdio je na jutrošnjoj konferenciji za medije kako će proračun za prvu momčad i klub u novoj sezoni biti na razini lanjskog, što znači da kroz rebalans gradskog proračuna očekuju još 3 milijuna kuna u ovoj kalendarskoj godini.

- Grad Zadar je većinski vlasnik koji mora brinuti o svojoj imovini. Tu po meni ne bi smjelo biti nikakvih iznenađenja, pogotovo ako pogledamo rad i rezultate u protekle četiri godine, tri titule seniora i dvije u mlađim uzrastima. Klub dobro radi, sredstva se troše racionalno, pokazujemo odgovornost i stav prema rom novcu, da se ne baca u more, nego onako kako je predviđeno. Grad ima kontrolu nad klubom i radom, vrata su svima otvorena, a mislim da imamo i rezultate i rad koji nam daju pravo da budemo optimisti što se tiče dodjele sredstava i rebalansa, rekao je Žilavec.

Podsjetimo, na prošloj sjednici Gradskog vijeća čelnici HDZ-u oporbenih stranaka, koji kontroliraju većinu, najavili su kako će preispitati dosadašnji model rada i iznose koji su klubu isplaćivani. Enio Meštrović zatražio je od Žilavca da za sljedeću sjednicu Gradskog vijeća pripremi izvješće o radu za prethodnu sezonu, kako bi prije donošenja bilo kakve odluke vijećnici imali bolji uvid u stanje u klubu.

Na jutrošnjoj presici Žilavec se osvrnuo i na mogući povratak publike u dvorane. On će ovisiti isključivo o epidemiološkim preporukama i stanju u rujnu, a zanimljivo je da ABA liga slijedi smjernice nacionalnih stožera, pa je moguće da će klubovi, recimo, igrati pred publikom u Crnoj Gori, a ne u Hrvatskoj, čak ako tamo situacija bude i nepovoljnija nego kod nas.