Svakog ljeta vodi se "bitka" između legalnih i ilegalnih ugostiteljskih terasa i javnog prostora koji bi trebao biti u službi građana. Dobra je stvar da ove godine opet ima turista, stolovi su puni pa bi trebao puniji biti i gradski proračun, koji se osim kroz turističke pristojbe i potrošnju turista puni i koncesijama za postavljanje stolova.

Nažalost, svake godine bilježimo sve više onih "ilegalnih", na kojima pojedini ugostitelji stolove postavljaju na svoju ruku, ometajući nesmetan prolaz, ali i izbjegavajući plaćanje pristojbi, čime postaju nelojalna konkurencija urednim platišama. U Odjel za gospodarenje gradskom imovinom poslali smo upit jesu li odobrili stolove ispred pekarnice u Ulici Mihovila Klaića i u Ulici Brne Karnautića, kod crkve sv.Krševana, te koliko je novih ugostiteljskih teresa ugovoreno.

Ukupnu brojku nismo dobili, ali nam je barem odgovoreno za dvije navedene lokacije.

- U svezi Vašeg upita radi postavljenih stolova i stolica na javnoj površini u Ul. Mihovila Klaića, izvješćujemo Vas da je za između Grada Zadra i društva COUSINS DENI sklopljen Ugovor o zakupu javne površine radi postave visokih ugostiteljskih stolova i visokih sjedalica ukupne površine 4 m2, ispred novootvorenog objekta brze prehrane „PROFERFOOD 2". To je ujedno i jedina nova ugostiteljska terasa na javnoj površini u odnosu na prethodnu godinu. U Ulici Brne Karnautića, kod crkve sv. Krševana, nije zakupljena niti jedna nova površina u ovoj godini, kažu u Gradu Zadru.