Navršava se 30. obljetnica pogibije hrvatskog redarstvenika Ivice Jurice, pripadnika Policijske uprave zadarske.

Obavljajući povjerene mu zadaće u policijskoj ophodnji na relaciji Posedarje - Poličnik, 10. srpnja 1991. godine poginuo je prilikom oružanog napada na policijsku patrolu kod Zelenog Hrasta te svoj mladi život položio u obrani Domovine.

Pokojni Ivica Jurica (r. 1968) službu je kao je policijski službenik obnašao u Postaji prometne policije Policijske uprave zadarske od 10. prosinca 1990.godine do svoje pogibije. Obavljao je redovne policijske zadaće te od početka aktivno sudjelovao u obrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Hrvatske.

U sjećanje na poginulog kolegu koji je hrabro položio život za neovisnu nam Domovinu, zapaljene su svijeće na njegovom grobu u mjestu Suhovare - rodnom mjestu hrvatskog redarstvenika. Sportska dvorana u policijskom objektu na adresi Put Murvice 9 u Zadru, imenovana je njegovim imenom kao trajni zalog nezaborava. U sjećanje na poginule policajce u Domovinskom ratu, pripadnike PU zadarske, policijski objekti/dvorane objekta nazvani su po poginulim hrvatskim redarstvenicima.