Potvrđivanje optužnice za prijetnju prema HDZ-ovom županu Božidaru Longinu bio je povod današnje konferencije Marka Pupića Bakrača ispred prostorija HDZ-a u Medulićevoj ulici u Zadru.

Županijskom i gradskom vijećniku Akcije mladih sudit će se zbog Facebook objave „Političaru, dužnosniku, HDZovcu sa psećim nadimkom sprema se kineski ražanj"

- Prvi put u povijesti ova se sintagma, korištena milijun puta, dovodi u vezu sa sudom i kaznenim progonom. Toga nije bilo ni za najcrnjih totalitarističkih režima. Ni oni sami ne znaju zašto me progone. Suci Općinskog suda kažu da se u Kini jedu psi. Što sam ja ljudožder pa ću ga pojesti? To su nebulozne gluposti. Cilj procesa je da me se izbaci iz javnog i političkog života. Institucije su pod kontrolom HDZ-a. To nije moja konstatacija, već konstatacija predsjednika Milanovića. U Zadru je to gore nego u ostalim gradovima, a nitko iz tih institucija nije smijenjen. Dapače, nagrađuje se poslušnost i podobnost ljudi u policiji, državnom odvjetništvu i sudu, što je dokaz da njima vlada HDZ. Napredovanje u tim institucijama uvjetovano je zaleđem stranke. Ne libe se progoniti nevine ljude, a štititi ljude koji ne bi trebali štititi, poručio je Pupić Bakrač.

Kao primjer naveo je uhićenja u Zagrebu koja su počela tek nakon odlaska 20-godišnje vlasti.

- Svi smo znali da je to kriminalna i koruptivna vlast, a tek sada izlaze dokazi. Ovdje u Zadru svi znamo da također imamo kriminalnu i koruptivnu vlast, međutim procesa nikad neće biti jer drže pod kontrolom policiju, odvjetništvo i sud, rekao je Pupić Bakrač.

U suđenju, za koje se sada čeka početak rasprave, ipak vidi nešto dobro.

- To će biti više razotkrivanje rada institucija sistema u Zadru, nego suđenje meni. Svi znamo da nisam prijetio Longinu. Imam čist dosje i cijeli svoj život borim se protiv kriminala, a našli su baš mene progoniti pored svih. Dosad nisu otkrili niti jedan krupan slučaj u politici jer im je svima centrala u Medulićevoj. Međutim, ovdje su se malo zaigrali jer će to suđenje pokazati kako funkcioniraju institucije, istaknuo je Pupić Bakrač.

Za kazneno djelo prijetnje Općinsko državno odvjetništvo za njega traži 11 mjeseci uvjetne kazne.