Županijska platforma Nezavisne liste DSU, HNS i HSLS kojoj je koordinator Kristijan Kapović izašla je na izbore jer su bili nezadovoljni sa županijskom vlasti, a s osvojenih 5 150 glasova žele sudjelovati u toj vlasti i biti fer partneri.

Uz tri mandata za Županijsku skupštinu, vlast su osvojili u Viru i Posedaraju te su preko Zdenka Sarađena podrška većini u Stankovcima.

Tako je ishod izbornih rezultata sumirao Kapović, podsjetivši kako su se oni već iza Nove godine formirali kao nova politička platforma koja je dobila poziv HDZ-a, pobjednika izbora na formiranje jedne nove većine sa svoja tri osvojena vijećnička mandata.

- Mi smo time formirali skupštinu i dobili mjesto predsjednika Antonija Vučetića. Kroz naše glasove mi ćemo tražiti svoje politike radi kojih smo se i odlučili izaći na izbore. Ne radi se o tu o trgovini, jer ne tražimo više od onoga što smo osvojili voljom građana Sigurno je da nećemo biti "smokvin list" vladajućima a niti samo dizači ruku, istaknuo je Kapović.

On je izrazio nezadovoljstvo radom županijskog odjela za graditeljstvo i prostorno uređenje  s kojim je Općina Vir bila u velikom sukobu oko gradnje pumpe, op.a) Ništa bolji nisu ni odjeli za zdravstvo i društvene djelatnosti jer nisu omogućili redovan rad ambulanti i školovanje djece u mjestu boravka. Ali da direktorica ŽTZ Mihaela Kadija od kada je to postala 2014. godine nije službeno prešla preko virskog most u destinaciju koja se razvija i koja je u hrvatskom vrhu po broju noćenja, to je za Kapovića nedopustivo.

Iako to nije direktno rekao, Kapović je dao do znanja da žele kadrovske promjene kako bi mijenjali poboljšali svoje namjere i planove (tzv. politike) koje je Antonio Vučetić artikulirao kroz kampanju.

Novi predsjednik Županijske skupštine rekao je kako im je prvi zadatak rebalans proračuna kroz koji će pokušati provesti dio svojih politika.

- Taj proračun izglasala je neka druga većina, a nova će to mijenjati kod proračuna za 2022. godinu, najavio je  predsjednik skupštine. Uvođenje političke odgovornosti te povjerenja među partnerima koje ako se naruši, oni u tome neće sudjelovati, najvažniji su prema Vučetiću postulati nove većine u Zadarskoj županiji.