Današnjim danom službeno počinju radovi na dogradnji pročistača otpadnih voda, izvjestili su iz Odvodnje.

Za taj dugo pripreman zahvat, Odvodnja je novac osigurala iz EU projekta aglomeracija, a posao od 38 milijuna kuna na ponovljenom natječaju dobila je Nicro iz Zagreba, specijalizirana za proizvodnju opreme za prehrambenu industriju.

Oni će u šest faza izvoditi radove na uređaju kojima će se natkrivanjem bazena smanjiti neugodni mirisi, omogućiti ravnomjerno doziranje otpadnih voda iz septičkih jama te će praktički uvođenjem novog tehnološkog rasporeda doći do smanjenja troška vode jer će se uređaj sam prati pročišćenim otpadnim vodama. Pročistač će proizvoditi i manju buku. Sve to za dvije godine, iako nam je direktor Odvodnje Grgo Peronja rekao kako će rezultate dati već prve dvije faze.

Temeljem potpisanog ugovora za dogradnju Uređaja za pročišćavanje otpadnih voda (UPOV) Centar u sklopu „Projekta poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Zadar-Petrčane", danas u prostorijama Odvodnje, izvršit će se uvođenje u posao izvođača radova, tvrtke Nicro d.o.o. Vlasnik te firme je Marijan Milaković iz Paga, a osoba ovlaštena za zastupanje Kristijan Milaković sa zagrebačkom adresom.