Tri mjeseca od otvaranja ponuda, Odvodnja je danas, nakon provjere ponuda i referenci, donijela odluku o odabiru izvođača koji će nadograditi uređaj za pročišćavanje otpadnih voda, čime bi se napokon uklonio smrad s pročistača puštenog u pogon na Smiljevcu prije 13 godina.

Taj će posao za 37.9 milijuna kuna (bez PDV-a) izvesti zagrebački NICRO. On je bio jedan od tri ponuđača na drugom natječaju, nakon što je prvi poništen zbog previsokih ponuda. To je ispao veliki promašaj jer su na drugi natječaj javili isti ponuđači, ali s ponudama višima za 10-ak milijuna kuna. Uz Nicro natjecali su se Vodotehna i Sitolor, kao zajednica ponuditelja s ponudom od 38.4 milijuna kuna, te slovenski RIKO koji je zatražio čak 48.7 milijuna kuna.

- Dobili smo potvrdu kontrolnih tijela da možemo pristupiti ugovoru, što znači da će se sredstva osigurati. Ovo je za nas bitan posao i nadamo se da neće biti žalbe, kako bi što prije mogli potpisati ugovor s izvođačima i započeti s radovima, poručuje direktor Odvodnje Grgo Peronja.

Dogradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Centar jedna je od najvažnijih cjelina u sklopu kapitalnog infrastrukturnog EU projekta aglomeracije Zadar-Petrčane. Radovi će trajati dvije godine, a izvodit će se u 6 faza. Uz unaprjeđenje pročišćavanja zraka rezultirat će i smanjenjem buke rada opreme i uštedama u operativnim troškovima.