Gradska uprava ugovorila je s tvrtkom Tissa iz Poreča provedbu analize lokacija i mogućnosti izgradnje podzemnih garaža na području Voštarnice.

Riječ je o prvom koraku prema rješavanju sve izraženijeg problema nedostatka parkirališnih mjesta u zadarskim kvartovima. Rezultati analize, vrijedne 139.625 kuna (s PDV-om), trebali bi biti poznati do rujna.

Iz Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo ističu kako će se tek onda moći govoriti o vrijednosti takve investicije, modelu njezinog financiranja, datumu realizacije, broju parkirališnih mjesta i načinu naplate.

- Odgovore na sva ta pitanja dat će analiza koju ćemo preslikati i na ostale kvartove, poput Bilog briga, Višnjika, Bulevara, Jazina I i II, a koji su urbanizirani davnih 80-ih godina kada su potrebe građana za parkingom bile drugačije, dodaju iz gradskog odjela.

Nova organizacija kvartovskih parkirališta stoji i u predizbornom programu gradonačelnika Branka Dukića uz sljedeće specifikacije - javne garaže, uređenje parkirališta, naplata za nestanare, te poziv građanima "označite kada realiziramo". Posao s porečkom tvrtkom ugovoren je nekoliko dana prije početka službene kampanje, vidljivo je iz odluka koje su nedavno objavljene.