Dok se čiste ruševine i procjenjuje vrijeme potrebno za obnovu zgrade stradale u nezapamćenom požaru na Poluotoku, vlasnici stanova i poslovnih prostora polako se smještaju u zamjenske nekretnine koje im je ponudila gradska uprava.

Jedan od njih, naš radijski voditelj Davor Valčić, javio se iz novog doma kako bi zahvalio svima koji su se odazvali velikoj humanitarnoj akciji kojom su ga iznenadili njegovi prijatelji.

- Polako nestaju iz sjećanja svi oni ružni prizori i traume. Navikavamo se na novo okruženje, i zahvalni smo Vam svima što ste izdvojili svoje vrijeme i sredstva. Lista tagiranih išla bi zaista u nedogled. Znate koji ste, ljubimo Vas. Naš bivši dom ipak ide u kompletno rušenje i obnovu, i tko zna koliko će vremena proći da se možemo vratiti. Sav novac od donacija bit će utrošen u povratak među gole zidove jednog dana. Svaka utrošena lipa biti će proknjižena, i svaka kupovina mora biti u svrhu krova nad glavom. Donacije ne možemo dizati kako nas je volja, sve je na računu i na raspolaganju su da svojoj djeci pružimo sve ono što im treba. Ništa im neće nedostajati. Pokazali ste veliko srce, i svaki vaš dolazak, poziv i poruka vode nas dalje kroz život ponosno, poručio je Valčić.

Iz Upravnog odjela za gospodarenje gradskom imovinom izvijestili su nas kako je Grad Zadar stupio u kontakt sa svim vlasnicima i najmoprimcima na adresama Mihe Klaića 1 i Mihe Klaića 3.

- Svi su na dnevnoj bazi obaviješteni o radovima koji se održavaju i budućim radovima te je suradnja sa istima na visokoj razini, ističu u Gradu.

Po pitanju zakupnika poslovnih prostora u vlasništvu Grada Zadra, radi se na izradi ugovora o privremenom korištenju poslovnih prostora za zakupnike koji su morali iseliti iz prostora, te je svima ponuđen poslovni prostor za koji se smatra da odgovara njihovim potrebama. Također, i ostalim vlasnicima stanova i poslovnih prostora ponuđena je odgovarajuća zamjenska nekretnina ili se još uvijek radi na pronalaženju iste, navodi se u odgovoru na naš upit.

Što se tiče izvođenja građevinskih radova, trenutno je u tijeku čišćenje i osiguravanje prostorija podupiračima kako bi se makar privremeno zgrada mogla sanirati.