Godinu dana nakon što smo objavili da Društvo arhitekata Zadra priprema urbanističko - arhitektonski natječaj za uređenje prostora vojarne Stjepana Radića, Grad Zadar je napokon i objavio taj natječaj za idejno rješenje.

Društvo arhitekata Zadra u travnju 2020. godine ugovorilo je s Gradom Zadrom za 69 tisuća kuna bez PDV-a provede natječaj koji je bio planiran u listopadu prošle godine. Svrha tog natječaja da se daju rješenje za parterno uređenje prostora od 5. 7 hektara vojarne Stjepana Radića u kojem su odavno već izgrađeni objekti kojeg korsite ili su u vlasništvu Grada i Županije te njihove ustanove kao i državne službe poput Trgovačkog suda ili Policijske uprave zadarske.

S Društvom arhitekata Zadra (ZDA) za usluge organizacije i provedbe urbanističko-arhitektonskog natječaja 7. travnja je ugovoreno 69 tisuća kuna.
Nagradni neto fond netom objavljenog natječaja iznosi 200 tisuća kuna bez PDV-a.

Natječajni elaborat izradila je Kota, arhitektonski studio u kojem je suvlasnici Marija Profaca koja je do sada znala biti uime ZDA tajnica natječaja koje je Društvo provodilo. Sad je tajnik zadarski arhitekt Domagoj Diklić dok je predsjednika ZDA Petar Kozina zamjenik člana žirija kojeg vodi ugledni arhitekt Saša Begović iz poznatog 3LHD arhitektonskog studija. U Ocjenjivačkom odboru je Krešimir Damjanović, zadarski arhitekt novije generacije te vječna Nives Kozulić koja je već godinama u mirovini.

U ime raspisivača Grada Zadra članovi su Ante Ćurković, v.d. pročelnik Odjela za EU fondove koji je na tom prostoru radio jedan EU projekt te Anita Majić u ime Zadarske županije. Ona je po struci turistički komunikolog, ali je pomoćnica pročelnika za javnu nabavu na kojoj se bazira i ovaj natječaj.

Članovi Ocjenjivačkog odbora također će dobiti naknadu.