Nevjerojatno je ali istinito da se svake godine ponavlja ista priča s plažom Kolovare u dijelu kojeg uime Grada Zadra održava Obala i lučica.

Oni doslovno čekaju zadnji dan da nešto naprave kako bi mogli reći - mi smo spremni. Za njih sezona kupanja počinje 15. lipnja, pa se tako kupači već danima kupaju na neuređenoj plaži koja ima status gradske.
Iz Obale i lučica su nam napisali kako su obavljeni ali su i u tijeku su radovi sanacija oštećene obale. Odvijaju se radovi na obnovi dječjeg te igrališta za odbojku na pijesku, dezinfekcije i deratizacije sanitarnog čvora te nadopuna kamenog agregata na samoj plaži.

U suradnji sa gradskom tvrtkom „Nasadi" d.o.o. izvršena je rezidba potencijalno opasnih grana i stabala te izvršena sadnja novih nasada. Popravljena je i javna rasvjeta uz samu plažu. Svi radovi biti će završeni do 15. lipnja kako bi plaža Kolovare bila spremna za sezonu za naše sugrađane i njihove goste, najavili su iz Obale i lučica.

Plaža Kolovare vapi pošteno uređenje, a sezonu će i ove godine otvoriti sramotni pečat odnosa i uzurpacije pomorskog dobro - zvano Zara beach.