Policijski službenici Policijske postaje Pag kazneno su prijavili 21-godišnjeg hrvatskog državljanina nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Krivotvorenje isprave. 

U nedjelju, 6. lipnja u 18 sati policijski službenici su tijekom redovnog nadzora u prometu u Pagu uočili skuter Aprilia gospićkih registarskih oznaka kojim je upravljao 21-godišnjak, za koji skuter je utvrđeno da se na njemu nalaze nepripadajuće registarske oznake. Koristeći zvučne i svjetlosne signale, policijski službenici pokušali su ga zaustaviti, na što se vozač oglušio te nastavio vožnju u zabranjenom smjeru, nakon čega i šetnicom gdje su ga policijski službenici zaustavili.

Vozač je uhićen i doveden u prostorije policije gdje je odbio ponuđeno testiranje na prisutnost droge u organizmu, dok je kod njega pronađeno oko 0,41 gram marihuane.

Zbog počinjenih prekršaja (ne postupanje po naredbama policijskih službenika, vožnja u suprotnom smjeru, odbijanje testa na droge, vožnja bez upisane valjane kategorije u vozačku dozvolu, istek važenja prometne dozvole) iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, vozač je uz optužni prijedlog priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, Stalne službe u Pagu.

Posla su imali i policijski službenici PP Benkovac, koji su proveli kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Prisila prema službenoj osobi te počinjenih više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Sumnjiči ga se da je u petak, 4. lipnja, 57-godišnjak ometao postupanje policijskih službenika vrijeđajući ih i omalovažavajući te tom prilikom pri uhićenju pružao aktivni otpor s namjerom sprječavanja službene osobe u obavljanju ovlaštenih radnji.

Nakon završetka istraživanja, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela, Prisila prema službenoj osobi, 57-godišnjak je kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu.

Zbog počinjenih prekršaja protiv javnog reda i mira te prometnih prekršaja (nepropisno korištenje mobitela, ne korištenje sigurnosnog pojasa, ne postupanje po naredbama policije i ne davanje dokumenata za zahtjev ovlaštene osobe), 57-godišnjak je uz Optužni prijedlog priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru gdje mu je određena mjera zadržavanja u zatvoru, nakon čega je predan u Zatvor u Zadru.