Dvije godine otkako treća sreća nije "upalila", Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine ponovno je aktiviralo postupak prodaje građevinskog zemljišta u Stankovcima ukupne površine 987 785 m2, na kojem je predviđena izgradnja aerodroma.

U naravi radi se o neuređenom, pretežito ravnom zemljištu, obraslom niskim i visokim raslinjem, a koje na zapadnoj strani graniči s javno-prometnom površinom - asfaltiranom cestom Banjevci -Stankovci.


U odnosu na posljednji natječaj kupoprodajni uvjeti su ponešto izmijenjeni. Ranije je cijena spuštena s 11.4 na 6.5 milijuna kuna, a sada je ona ponovno dignuta, ali na 7.4 milijuna kuna. No, s druge strane smanjena je naknada za izdvajanje nekretnine iz šumsko-gospodarskog područja. Ona je ranije iznosila vrtoglavih 11.9 milijuna kuna, a upravo se zbog toga na natječaj nije javio Josip Crnčević koji je, nakon stečaja prve tvrtke Aerodrom Stankovci, osnovao AIRPORT BAT. Nismo uspjeli doznati hoće li se javiti na novi natječaj, na kojem je ta naknada spuštena na 3.7 milijuna kuna.

Budući aerodrom imao bi pistu dugačku 1,600 metara, pristanišnu zgradu, servis i hangare, nakon čega bi se gradio i svojevrsni turistički grad, s hotelima, kasinima, trgovinama i sportskim terenima. Vrijednost samo prve faze investicije u pistu i zgradu bila bi 14 milijuna eura.

Hoće li novi uvjeti privući investitore, znat će se 2. srpnja u 11 sati kada će se održati javno otvaranje ponuda.