U sklopu projekta „Bolji uvjeti za učenje kroz rad - unaprjeđenje infrastrukture Strukovne škole Vice Vlatkovića - regionalnog centra kompetentnosti u sektoru strojarstva" KK.09.1.3.01.0015, osigurana su sredstva za rekonstrukciju školske zgrade dogradnjom automehatroničarske radionice te opremanje novih i postojećih školskih učionica, radionica i laboratorija.

- Novi objekt nalazit će se kraj školskih igrališta gdje će biti smještene radionice za automehatroniku te kabineti za mehaniku i robotiku. Ovo je najsloženiji dio projekta. Priprema dokumentacije dugo je trajala i konačno smo došli do cilja na veliko zadovoljstvo svih sudionika u projektu, kaže Tihomir Tomčić, ravnatelj Strukovne škole Vice Vlatkovića.

Godišnje se u program automehatroničara upiše u prosjeku 35 učenika. Potrebe tržišta rada za ovom strukom su velike pa učenici započinju raditi i prije formalnog završetka školovanja.

- Ova radionica bila je nužnost i jako joj se radujemo. Dosadašnju radionicu već smo prekapacitirali i ovo će biti veliki dobitak za školu, istaknuo je nastavnik stručne grupe predmeta Ante Frleta.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a projekt se provodi u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020. Ukupna vrijednost projekta iznosi 29.965.321,15 kn, dok bespovratna dodijeljena EU sredstva iznose 29.924.449,48 kn. Razdoblje provedbe projekta je od 24. rujna 2018. do 24. travnja 2023.