Novi rok za završetak Providurove palače je 1. srpnja. U odnosu na prošli rok to je tri mjeseca kašnjenja. Razlozi su uglavnom povezani s koronom u nabavci materijala ali i složenosti projekta s obzirom u kakvom je stanju bila Providurova. Jako puno vremena je odnijelo ugrađivanje te ostakljenje čelične konstrukcije, tzv. zmije.

U tijeku su završni radovi te funkcionalno ispitivanje infrastrukturnih cjelina. Iz gradske uprave doznajemo kako im je EU financiranje produženo do polovice listopada za Providurovu palaču.

Providurova palača koja se prema roku ugovorenom s Krekić avangardom trebala završiti u travnju 2020. godine, jedan je od EU projekata kao i radovi na uređenju Centra za mlade.

Tamo se za sada sve odvija u rokovima koji je planiran do kraja lipnja. Grad Zadar je ugovorio još 3.2 milijuna kuna za uređenje okoliša. Javna nabava bi, doznajemo u Odjelu za EU fondove, trebala biti objavljena za dva mjeseca, dok se završi sva procedura, neophodna za EU financiranje.

I dok se ta dva projekta obnove baštine završavaju, pod kapom Grada Zadra, iz istog ITU programa, započinju radovi na gradnji novog Poduzetničkog inkubatora te Tuđmanove ulice, što spada u projekte modernizacije javne infrastrukture.