U prisustvu državnog tajnika za zdravstvo, Zadranina Silivija Bašić, ravnatelji Opće bolnice i Zavoda za javno zdravstvo, Željko Čulina i Zoran Škrgatić pohvalili su se dostignućima te dvije ustanove.

- Novi CT i magnetska rezonanca smanjili su liste čekanja na dva mjeseca, a kada se sa specijalizacije vrati petoro radiologa, bit će još i kraće, najavio je ravnatelj Čulina. Zavod je za 2.5 milijuna kupio novi PCR uređaj, američkog proizvođača Becton Dickinson kojim će uz godinu dana besplatnih testova molekularne dijagnostike, biti moguće testiranje na sve vrste virusa (među ostalim i HPV) i bakterije. Zavod time postaje referentni i edukativni centar za 12 zemalja Jugoistočne Europe, istaknuo je Škrgatić.

U zadarskoj bolnici cijepljeno je 617 djelatnika s dvije, 130 s jednom dozom, dok je 243 zaposlenika Bolnice preboljelo korona virus. Od državnog tajnika su dobili obećanje o plaćanju prekovremenih sati, a to znači da isplatu može očekivati 950 djelatnika bolnice, naveo je ravnatelj Čulina. On je poručio pacijentima kako nema straha za lijekove jer je Bolnica u dvije tranše sanacije iz Ministarstva dobila 30 milijuna kuna.

- Za zadarske otoke tijekom ove i iduće godine namijenjena su tri broda medicinske pomoći od kojih će jedan biti ploveća apoteka. Stanovnici zadarskog zaleđe dobit će mobilni tim prve pomoći, također s lijekovima,  informirao je državni tajnik, Silvio Bašić.

On je odnedavno član Upravnog vijeća zadarska bolnice za koju je rakao da je iznad razine županijske. - Po nekim postupcima je i prva u Hrvatskoj. Ja moram reći da sam ponosan što sam kao rođeni Zadranin u ovoj bolnici proveo najljepše dane svoje karijere, kazao je Bašić.

Upitan na najavu iz kampanje Branka Dukića da zadarska bolnica postane KBC ili klinička bolnica, državni tajnik je rekao kako je realno da za dogledno vrijeme postane klinička bolnica. Podržavam tu ideju i cilj, kazao je državnik tajnik Bašić.

Njemu je župan Božidar Longin zahvalio što je uz brojne obaveze našao vremena da se kao član Upravnog vijeća uključi u upravljanje zadarskom bolnicom. Vanjski suradnik te bolnice i gradonačelnik, Branko Dukić izrazio je zadovoljstvo što Zavod postaje referentno - edukativni centra i što će bolnica dobiti linearni akcelerator.