Šetnica na Muraju došla je punog izražaja u svom proljetnom izdanju. Već je pokošena prva trava, svo se cvijeće rascvalo, grmlje naraslo. Poznata nam je jedna Zadranka, koja odlaskom u mirovinu, prati, kaže svaki cvijet i pup na Muraju. No, sve to nije važno onima koji žele da se znak Tornada svuda vidi i za njih je to jedina svetinja, koja se svodi na uništavanje javnog prostora.

U posljednjem pohodu, o kojem smo pisali po izvještaju građana s terena, očito je kako im je fetiš bio komunalna oprema po povijesnoj jezgri. Naravno da im je nije promaknula ni kutija na Muraju - primjerak čiste devastacije uređenog prostora.
Prijava protiv nepoznatog počinitelja i eventualno čišćenje od strane vlasnik nisu riješili problem o kojem piše i jedan naš stalni dopisnik s Polutoka: 

„O šaranju po fasadama zgrada, gradskim zidinama i drugim mjestima u našem gradu dosta se piše. Nedavno je na portalu objavljen članak koji upozorava na išaranu elektro-kutiju na samom ulazu na bedeme sa strane stare Tehničke škole. Ovih dana naišao sam na još jedan primjer vandalizma, na išaranu elektro-kutija smještenu negdje po sredini netom lijepo uređenog Muraja. Čini se da ovoj pošasti u našem gradu nema kraja. Očito se radi o osobi sklonoj uništavanju svega što je lijepo u ovom grad. Ne radi se samo o uništavanju javne imovine, već je riječ i o kaznenom djelu.

S druge strane, lijepo je po gradu vidjeti neke oronule zidove i fasade zgrada koja su legalno postala prava slikarska platna za maštovitu uličnu umjetnost. Uostalom, murali su već dugo smatraju prepoznatljivim ukrasom brojnih gradova. Nažalost, većina grafita po Zadru nije izraz umjetnosti, već čistog vandalizma i primitivizma", napisao je savjesni građanin Zadra.