Zajednica Talijana dobila je novi saziv skupštine iz koje je novom predsjednicom postala Mirta Tomas s Odjela za talijanistiku zadarskog sveučilišta.

Iako je dobio najviše glasova za ulazak u skupštinu, dosadašnji predsjednik Igor Karuc, zahvalio se na tom mjestu, te je zbog svojih poslovnih obaveza preuzeo mjesto dopredsjednika.

S punim zadovoljstvom s obzirom na to što je sve napravio u kratkom vremenu. Zajednica je ponovno postala mjesto okupljanja, uz kulturna i gastro događanja.

Preko EU fondova osigurano je tri milijuna kuna za talijanski vrtić Pinocchio te milijun kuna sa samu Zajednicu kojoj je Karuc otvorio vrata suradnje sa svima.

- Ovdje nema politike, niti revizionizma, a niti je Zajednica isključivo okupljalište Talijana ili onih koji se tako deklariraju, navodi Karuc koji uskoro preko Rijeke dovodi i izložbu o Alan Fordu, kultnom stripovskom junaku uz koje već 50 godina odrastaju generacije.

U Zadru je 60-ak građana koji se deklariraju kao Talijani. Zajednica Talijana broji 242 člana, a na izbore je izašlo njih 119 prema dokumentaciji koja je poslana iz sjedišta te organizacije.