Kandidati čak osam lista u utrci su za 37 mjesta vijećnika Županijske skupštine. Sve su stranačke osim liste grupe birača čiji je nositelj dr. Ivica Žuvela.

Nositelj liste MOST-a je Ivan Matić, dosadašnji vijećnik iste stranke koji je ostavio traga te aktivist iz Obrovca. Ostali nositelji lista nemaju vijećničkog staža, osim ako se ne uzme u obzir da je nositelj liste HDZ-ove koalicije Božidar Longin svaka tri mjeseca morao odgovarati na pitanja vijećnika. Longin je nositelj liste HDZ-ove koalicije na kojoj se, kao što smo već pisali, nalaze imena petero bolničkih liječnika i jednog stomatologa. Među njima nema bivše vijećnice, dr. Melanije Ražov Radas koja je kao liječnica već dva mandata u politici. Je li zato što se drznula u Biogradu biti protukandidat Knezovoj ekipi HDZ-ovaca na unutarstranačkim izborima?

Nositelj liste najveće SDP-ove koalicije je Zlatko Marasović iz Starigrada, koji je kao bivši ravnatelj NP Paklenica iskoristio EU projekte za konačan završetak velebitskih bunkera. Iz Starigrada je na toj listi i Jole Petričević, dugogodišnji direktor hotela Alan. Uz poznate vijećnika Akcije mladih, Marjanu Botić, Marka Pupića Bakrača i Antu Rubešu, SDP-ov gradski vijećnik Erol Gaši, kao povjerenik, dao je podršku na zadnjem, 37. mjestu. Isto kao i Božidar Kalmeta za HDZ-ovu listu, Đani Bunja za listu MOST-a, Žoni Maksan za listu HSP AS.

Na listi Grupe birača Ivice Žuvele peto mjesto zauzima Enio Meštrović, kandidat za gradonačelnika Zadra.

Miljenko Marić nositelj je liste Stranke hrvatskog zajedništva. Domovinski pokret također sam izlazi na izbore, a nositelj njihove liste je, javnosti manje poznat agronom Nenad Klarić koji na izbore izlazi sa sloganom "Ovo je naš dom".

Bivši donačelnik Vira, Antonio Vučetić, nositelj je liste grupe birača za Općinsko vijeće Vira, te stranačke liste za Županijsku skupštinu sastavljene od kandidata iz HSLS, DSU i HNS LS. Na toj listi je nekoliko bivših županijskih vijećnika: Mladen Meštrović, Stipe Bjeliš, Marko Klanac.

Ivica Mikulić nositelj je liste HSP AS u stečaju. On je 2017. godine ispred Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata Zadra, ogradio se od toga da je "Za dom spremni" u Domovinskom ratu nije korišten, kao nostalgija za poraženim režimima u Drugom svjetskom ratu u NDH-a.