Narodni trg u Zadru jutros su zauzeli političari koji su iskoristili uobičajeni subotnji šušur kako bi privukli građane da im daju svoj glas na nadolazećim lokalnim izborima. Sljedeću subotu, naime, neće imati tu priliku jer će na snazi biti izborna šutnja.

Ispod gradskog sata na štandu HDZ-a i njihovih koalicijskih partnera (HSP-SU-Reformisti) građane su dočekivali gradonačelnik Branko Dukić i župan Božidar Longin, u brojnom društvu članova stranke, pročelnika, direktora komunalnih tvrtki i državnih tajnika.

S druge strane trga, kod Gradske lože, smjestila se koalicija Srcem za Zadar (SDP, Akcija Mladih, HSS, Centar, GLAS), predvođena nezavisnim kandidatom za gradonačelnika Markom Vučetićem, dok je njihov kandidat za župana Zlatko Marasović danas u obilasku otoka Ugljana.

Osim promotivnim materijalima i balonima, koje su bacili i u smjeru HDZ-ovog štanda, SDP-ovci i njihovi partneri "naoružali" se se i zvučnicima iz kojih se u jednom trenutku čuo glas bivšeg HDZ-ovog premijera Ive Sanadera, odnosno njegov poznati govor o antikorupcijskoj akciji Maestro, kojim je sam sebi skočio u usta. HDZ-ovci nisu reagirali na te političke provokacije.

Od jedne do druge strane trga šetao je kandidat za gradonačelnika, Enio Meštrović, odnosno njegov popularni alter ego Ričard koji je došao vidjeti "koje će mu sve nekretnine pripasti za 10 dana". U šetnji mu se pridružio dr. Ivica Žuvela, kandidat grupe birača za župana, kojem je Meštrović na listi za Županijsku skupštinu.

Subotnje jutro radno su proveli i MOST-ovi kandidati za Gradsko vijeće i Županijsku skupštinu, kojih predvode dr. Rade Škarica i Đani Bunja.