Grad Zadar objavio je kandidacijske liste za gradonačelnika i Gradsko vijeće Zadra. U odnosu na najave najveća je novost odbijanje kandidature dr. Denisa Brukete za gradonačelnika. Naime, kako je izvijestilo povjerenstvo, za kandidaturu njega i zamjenice Elene Galac predano je 1.319 potpisa birača, ali je samo 1.168 bilo valjanih, dok su drugi bili s neispravnim OIB-om, adresom prebivališta ili su se ponavljali na više mjesta. Kako je za kandidaturu bilo potrebno 1.200 birača, Bruketa je odbijen.

U utrci za gradonačelnika tako ostaje šest kandidata - Damir Biloglav (zamjenica Novela Gagro), Branko Dukić (zamjenik Ante Babić), Enio Meštrović (z. Marin Pijaca), Mario Skelin (z. Goran Ban), Rade Škarica (z. Mladen Malta) i Marko Vučetić (z. Daniel Radeta).

Za Gradsko vijeće prijavljeno je 11 lista, među kojima dvije nezavisne - Denisa Barića i Enija Meštrovića. Nositelj liste DSU-HNS/LD-HSLS je Mario Skelin, Domovinskog pokreta Damir Biloglav, HDZ-HSP-SU-NS Branko Dukić, HSP AS u stečaju Slobodan Dević, HS-HKS-HRAST-GO Tomislava Jergan, MOST Mladen Malta, SDP-AM-HSS-GLAS Marko Vučetić, SHZ Miljenko Marić, a na posljednjem 11. mjestu je Bruketina stranka Za Zadar!, koja će se tako ipak naći u izbornoj utrci, ali za Gradsko vijeće.