Policijski službenici Druge policijske postaje dovršili su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom i 30-godišnjakom iz Zadra, koje se sumnjiči za prisilu prema službenoj osobi, priopćili su iz PU zadarske.

Obojicu se sumnjiči da su u nedjelju u 01.55 sati u noći na Obali kralja Petra Krešimira u Zadru, dok su policijski službenici postupali prilikom narušavanja javnog reda i mira fizički napadali dvojicu policajaca u pokušaju da ih spriječe u obavljanju službene radnje te ih pritom vrijeđali i omalovažavali pogrdnim riječima.

Nad obojicom su uporabljena sredstva prisile te su privedeni u službene prostorije policije, kojom prilikom je kod 36-godišnjaka očitana koncentracija alkohola od 2,04 promila, a kod 30-godišnjaka 1,82 promila alkohola.

Nadalje, tom prilikom lakše je ozlijeđen jedan policijski službenik, a isto tako su i 30-godišnjaku konstatirane lakše tjelesne ozljede.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, obojica su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, a kaznena prijava zbog prisile prema službenoj osobi se podnosi nadležnom državnom odvjetništvu.

Kako doznajemo, policajci su intervenirali zbog dojave o galami koju je izazivalo društvo okupljeno na rivi.