Grad Zadar nastavlja s postavljanjem i ugradnjom kamera kojima će se na najkritičnijim prometnim lokacijama mjeriti brzina kretanja automobila i moticikala. Kako smo ranije pisali, nakon prvih kamera postavljenih u Ulici Ante Starčevića, na izlazu s Bokanjca (Put Vrela) i na Obali kneza Trpimira, kod Gimnazije Franje Petrića, uređaji će se postaviti na još 10 lokacija, za koje je upravo raspisan natječaj.

Kamere će biti postavljene u Splitskoj ulici u zoni križanja sa Ulicom Slavka Perovića (iznad parkirališta ŠC Višnjik), na Benkovačkoj cesti u zoni križanja sa Ulicom sv. Nikole Tavelića (kod crkve na Ploči), u Ulici braće Miroslava i Janka Perice ispod Ričina, prije autobusne stanice, u Ulici Hrvatskog sabora (pravac na zaobilaznici), u Ulici Antuna Gustava Matoša (Borik, križanje kod Konzuma), na Putu Bokanjca, u Ulici Bregdetti (kod igrališta), u Ulici Borka Šarlije Kese i na dvosmjernoj cesti kroz Crno.

Zanimljivo je da će kamera mjeriti brzinu i u Ulici Benka Benkovića, nasuprot ulaza u Lidl, gdje se tijekom dana obično vozi u koloni. Međutim, kada je prometa manje vozi se dosta brzo, pa je prije dvije godine u njoj smrtno stradao pješak.

Postavljeni uređaji mjerit će brzinu kretanja vozila i očitavati registarske pločice te rezultate pohranjivati u računalo. Bit će postavljene na postojeće stupove javne rasvjete ili će za njih biti potrebno postaviti posebni stup, udaljen barem jedan metar od kolnika. Naručitelj će morati obučiti policijske službenike i tehničko osoblje za rukovanje opremom.

Procijenjena vrijednost nabave je 400.000 kuna bez PDV-a. Rok za dostavu ponuda je 11. svibnja, a rok u kojemu se radovi moraju napraviti postavljen je na 60 dana od uvođenja u posao.

LOKACIJE KAMERA
Splitska ulica
Benkovačka cesta
Ulica braće Miroslava i Janka Perice
Ulica Benka Benkovića
Ulica Hrvatskog sabora
Ulica Antuna Gustava Matoša
Put Bokanjca
Ulica Bregdetti
Ulica Borka Šarlije Kese
Crno

Ranije: Ulica Ante Starčevića, Put Vrela, Obala kneza Trpimira